Tendon Master 8,6mm CS pink 60m

Tendon Master 8,6mm CS

pink 60m

Varenr: 296261
EAN: 8590869692611
Veil.3 399,00
Fargepink
Tendon Master 8,6mm CS turquoise 60m
turquoise
Tendon Master 8,6mm CS pink 60m
pink
Lengde
BeskrivelseTilbehørSupport
Beskrivelse
Syltynt enkelttau
Skal du gå en enkel ryggtravers og vil ha et ultralett enkelttau; ta med deg ett av disse tauene. Skal du gå en klassisk klatrerute i fjellet; ta med to og bruk det som dobbelttau.
Ultralav vekt for å være enkelttau, solid og slitesterkt som dobbeltau.

Kan også brukes som støtetau når du skal gå sportsprosjketet ditt, men anbefales ikke som et brukstau på cragget.
  • Sertifisert som enkelttau
  • Strømpe og kjerne er impregnert ihht UIAA Water repellent standard
  • Midtmerke

 

   

Vekt - 50 g/m
 
 
Tekniske spesifikasjoner
Heltau Halvtau Tvillingtau
Diameter 8,6mm 8,6mm 8,6mm
Vekt (g/m) 50 50 50
Antall UIAA-fall 5
Fangrykk (kN) 9,1
Statisk forlengelse 4,3%
Dynamisk forlengelse 30%
Sertifisering EN892 - enkelttau EN892 - halvtau

EN892 - tvillingtau     

 
 
 
Klassifisering av tau:
Enkelttau: Også kalt heltau. Brukes for seg selv, som enkelt tau. Det vanligste ved sportsklatring
og innendørsklatring

Dobbeltau: Også kalt halvtau. Brukes alltid i par, men kobles vekselvis inn på mellomforankringene. I taulag på tre kan de som følger lederen klatre på et enkelt tau når de sikres ovenfra. Knytes sammen ved rappell, slik at det gir dobbel lengde i forhold til enkelttau.

Tvillingtau: Skal alltid brukes i par, og alltid kobles sammen inn i mellomforankringene som om de var ett. Gir mulighet for lengre rappell og er mer sikkert mot kutt enn ett enkelttau. En del tau kombinerer flere av disse sertifiseringene, da kan en velge å bruke de beste egenskapene fra hver type tau.

Impregnering:
Tendon har to typer impregnering:

- Standard: Impregnering påført tauet etter at det er ferdig. Dette gir beskyttelse mot fuktighet, støv og skitt. Denne impregneringen vil slites bort etter hvert.

- Complete Shield: UIAA (De internasjonale klatreforbundet) har jobbet i nesten 10 år for å finne en standard for sertifisering av tauimpregnering.
Den nye standarden er nå på plass og for at produsentene kan merke et tau med "UIAA Water repellant" må tauet igjennom en tøff test.
Tau som kun har impregnert strømpe oppfyller ikke kravene i testen, og langt ifra alle fullimpregnerte tau består testen. Tau som er merket med "UIAA Water repellant" er en ekstra sikkerhet for deg som bruker, ved at du får et tau som virkelig ikke trekker vann.
Tauene blir testet ved at de påføres en viss slitasje før de legges i et vannbad i 15 min. For å bestå testen kan ikke tauet absorbere mer enn 5% av sin opprinnelige vekt. Til sammenligning absorberer et ikke-behandlet tau rundt 50% av sin egen vekt, og en del tau som oppgis som impregnerte kan trekke opp til 20-40% av sin opprinnelige vekt. Alle tau fra Tendon som har Complete Shield (CS) impregnering er UIAA Water repellant sertifisert.

Compact: Kjernen og strømpa er føyd sammen til en enhet de siste 15mm på hver ende av tauet. Tauet vil dermed ikke splitte seg opp og gjøre sjansen for strømpeglipp mindre.

CE: CE-symbolet forsikrer brukeren om at produktet er i henhold til gjeldene regler og normer.

UIAA: Det internasjonale klatre- og alpinist forbundet. Produkter merket med UIAA-logoen møter forbundets krav til utstyr, som ofte er enda mer krevende enn kravene stilt i CE-standarden.
 
Tekniske spesifikasjoner
Heltau Halvtau Tvillingtau
Diameter 8,6mm 8,6mm 8,6mm
Vekt (g/m) 50 50 50
Antall UIAA-fall 5
Fangrykk (kN) 9,1
Statisk forlengelse 4,3%
Dynamisk forlengelse 30%
Sertifisering EN892 - enkelttau EN892 - halvtau

EN892 - tvillingtau     

Tilbehør
Support
1122179