Tendon Master Pro 7,6mm CS 70m orange

Tendon Master Pro 7,6mm CS

70m orange

Varenr: 334961
EAN: 8590869772245
Veil.3 199,00
Fargeorange
Tendon Master Pro 7,6mm CS 70m green
Tendon Master Pro 7,6mm CS 70m orange
Lengde
BeskrivelseSupport
Beskrivelse
Lett arbeidsjern!
Tendon Master PRO 7,6 mm har bortimot uslålige spesifikasjonstall i klassen for enkeltvevde dobbelt- og halvtau. Tåler et stort antall UIAA-fall. 11 fall som halvtau, og 28 fall som dobbelttau er trolig nært markedsledende i klassen for tau under 8mm. Samtidig har Master PRO 7,6 mm svært lavt fangrykk og veier kjempelite per meter (38g).

Dette superimpregnerte tauet egner seg til klassisk fjellklatring, isklatring, og generell alpin ferdsel i fjellet. Tendon Master PRO 7,6mm har lav nok diameter til å hjelpe godt på vekta, og gi super håndterbarhet, er likevel tykt nok til å tåle mye juling.
  • 7,6 mm diameter
  • Complete Shield (CS) impregnering (UIAA 101-standard)
  • Er lett!
  • 11 UIAA-fall som halvtau. 28 fall som dobbelttau
    
 
Vekt - 38 g/m

    

 

Hvem passer denne for?

Alpinklatrere, fjellklatrere, folk som driver med isklatring. Alle som setter pris på et skikkelig proff-tau i krevende situasjoner.
Spesifikasjoner
 Diameter  7,6mm
 Vekt (g/m)   38
 Impregnering  Complete Sheild/UIAA Water repellant
 Statisk forlengelse  Dobbeltau: 10.10% Tvillingtau: 6.10%
 Dynamisk forlengelse  Dobbeltau:   37%       Tvillingtau: 32%
 UIAA-fall  Dobbeltau: 11         Tvillingtau: 28
 Fangrykk  Dobbeltau: 5.3  kN Tvillingtau:  8.4 kN
 Type           Tvilling og halvtau
 Sertifisering  EN892/CE1019
 Lengder  60,70m

     
 
Generelt om tau fra Tendon:
 
Klassifisering av tau
Enkelttau: Også kalt heltau. Brukes for seg selv, som enkelt tau. Det vanligste ved sportsklatring
og innendørsklatring
 
Dobbeltau: Også kalt halvtau. Brukes alltid i par, men kobles vekselvis inn på mellomforankringene. I taulag på tre kan de som følger lederen klatre på et enkelt tau når de sikres ovenfra. Knytes sammen ved rappell, slik at det gir dobbel lengde i forhold til enkelttau.
 
Tvillingtau: Skal alltid brukes i par, og alltid kobles sammen inn i mellomforankringene som om de var ett. Gir mulighet for lengre rappell og er mer sikkert mot kutt enn ett enkelttau. En del tau kombinerer flere av disse sertifiseringene, da kan en velge å bruke de beste egenskapene fra hver type tau.
 
Impregnering:
Tendon har to typer impregnering:
 
- Standard: Impregnering påført tauet etter at det er ferdig. Dette gir beskyttelse mot fuktighet, støv og skitt. Denne impregneringen vil slites bort etter hvert.
 
- Complete Shield: UIAA (De internasjonale klatreforbundet) har jobbet i nesten 10 år for å finne en standard for sertifisering av tauimpregnering.
Den nye standarden er nå på plass og for at produsentene kan merke et tau med "UIAA Water repellant" må tauet igjennom en tøff test.
Tau som kun har impregnert strømpe oppfyller ikke kravene i testen, og langt ifra alle fullimpregnerte tau består testen. Tau som er merket med "UIAA Water repellant" er en ekstra sikkerhet for deg som bruker, ved at du får et tau som virkelig ikke trekker vann.
Tauene blir testet ved at de påføres en viss slitasje før de legges i et vannbad i 15 min. For å bestå testen kan ikke tauet absorbere mer enn 5% av sin opprinnelige vekt. Til sammenligning absorberer et ikke-behandlet tau rundt 50% av sin egen vekt, og en del tau som oppgis som impregnerte kan trekke opp til 20-40% av sin opprinnelige vekt. Alle tau fra Tendon som har Complete Shield (CS) impregnering er UIAA Water repellant sertifisert.
 
Compact: Kjernen og strømpa er føyd sammen til en enhet de siste 15mm på hver ende av tauet. Tauet vil dermed ikke splitte seg opp og gjøre sjansen for strømpeglipp mindre.
 

CE: CE-symbolet forsikrer brukeren om at produktet er i henhold til gjeldene regler og normer.
 
UIAA: Det internasjonale klatre- og alpinist forbundet. Produkter merket med UIAA-logoen møter forbundets krav til utstyr, som ofte er enda mer krevende enn kravene stilt i CE-standarden.
 
 
Support
1461046